מיתוג מעסיק – מה זה, איך עושים את זה ולמה אתם חייבים אחד כזה בעסק שלכם?
מיתוג מעסיק הוא ללא ספק הבאז וורד החדשה של העידן הזה, המורכב מטאלנטים, חדי קרן והרבה מאוד אי בהירות בנוגע לאופן שבו יש לבנות אותו, להפוך אותו לשפה ארגונית ולמדוד את תוצאותיו.
איך נגדיר את זה הכי טוב, ידו בכל ויד כל בו. הוא נמצא בפרטים הגדולים והקטנים, בחדרי הישיבות, בפינת הקפה ובשיחת המסדרון. הוא לכאורה כל כך מובן מאליו, עד שמרבית הארגונים פשוט מתעלמים או שוכחים מקיומו. איך קרה שמיתוג מעסיק הפך לתגלית החדשה של העידן הזה ומה תוכלו לעשות כדי להצטרף לנבחרת של הגדולים? יצאנו לדרך
אז מה זה מיתוג מעסיק ואיך נזהה אותו?
מיתוג מעסיק הוא השם הכולל לתדמית החיובית של מקום העבודה בעיני העובדים והערכים המחברים בין העובד או העובדת לארגון אליו הם משתייכים. על פניו, נשמע מאוד בנאלי. מה שרבים לא יודעים, הוא עד כמה מיתוג מעסיק מהווה חלק אסטרטגי בלתי נפרד מהיכולת של ארגון או חברה לשמר את העובדים שלהם, לייצר לויאליות חדשה ומערכות יחסים ארוכות טווח שגם תוספת שכר וסוני פלייסטיישן חדש בחברה המתחרה לא יצליחו לערער.
כדי לבנות תהליך מיתוג מעסיק נכון, צריך להתייחס אליו באותה הרצינות שבה נתייחס לבניית מוניטין המותג שלנו. למה? כי אחד לא יכול להתקיים ללא השני. כי מוניטין חיובי חזק ויציב של החברה ושל עובדיה, מייצר את השגרירים הטובים ביותר למותג, אשר בתורם ימשכו חברים נוספים לעבודה ובכך יסייעו בגיוס עובדים חדשים ובשימורם.
Having said that, מדובר בתהליך משמעותי מאוד לארגון שנועד לייצר עובדות ועובדים פוטנציאליים שמחים ומרוצים, כאלו המחוברים בנימי נפשם ל-DNA של מקום העבודה שלהם ומגיעים אליו מדי יום כדי לעשות עולם טוב יותר באמצעות המוצר או השירות שהם מספקים.
כדי לצלוח את המשימה המאתגרת הזו, נרצה תחילה לבנות תכנית מיתוג מעסיק אסטרטגית המותאמת למקום העבודה ולערכים של המותג או הארגון. השלב השני והחשוב יותר, יהיה להוציא אותה אל הפועל
בונים אסטרטגיית מיתוג מעסיק
קודם כל, תנעצו לעצמכם מול העיניים את המטרה שלשמה התכנסנו: מיתוג מעסיק נועד בראש ובראשונה לייצר בידול בין המוניטין של החברה או הארגון שלכם לבין זה של המתחרים. כל אותן סיבות ייחודיות המבדלות אתכם כחברה וכמעסיק מיתר החברות בשוק צריכות להיכלל באסטרטגיית מיתוג המעסיק שלכם. אם כן נקודת התחלה טובה לבניית אסטרטגיית מיתוג מעסיק תהיה למפות את כל נקודות החוזקה שלכם והיתרונות הבולטים שיש לכם להציע לעובדים הפוטנציאליים שלכם. לאחר שתהיה לכם מול העיניים רשימה גדושה של סיבות טובות להשתייך אליכם לצוות, רשימה המהווה למעשה את הצעת הערך שלכם, תוכלו להתקדם לחלק הפרקטי.
השלב השני אם כך בבניית אסטרטגיית מיתוג מעסיק היא הורדה של כל אותם ערכים אל הקרקע, לכל נקודות המפגש שלכם עם העובד או העובדת הפוטנציאליים. איפה תוכלו לפגוש אותם? בתיאורי המשרות שלכם באתר, במודעות הדרושים ברשתות החברתיות, בכנסים ואירועים מקצועיים שאתם מארגנים או בפרופיל העסקי שלכם בלינקדאין. בכל נקודת מפגש שכזו, ישנה הזדמנות להכניס פנימה את ערכי הליבה שלכם, את הבידול והייחודיות שלכם כמעסיק ובכך לחזק ולבסס את המוניטין החיובי שלכם בעולם בכלל ובתחום העשייה שלכם בפרט.
לאחר שבניתם הצעת ערך מדויקת וייצרתם מודל המבטיח את המעבר שלו מהנייר אל השטח, הגיע הזמן לייצר שגרת מיתוג מעסיק נכונה ורלוונטית. בנקודה זו חשוב להבין שמיתוג מעסיק הוא לא ‘זבנג וגמרנו’, אלא תהליך מתמשך שצריך להוביל, לנהל, לייעל ולדייק בכל רגע נתון. כשם שהמציאות משתנה ועולם התעסוקה משתנה יחד איתו, כך גם אסטרטגיית מיתוג מעסיק צריכה להשתנות בהתאמה, להיות מיושרת עם המגמות החדשות ולהישאר רלוונטית בכל מצב ובכל נקודת זמן.
היום שאחרי – הפצת סיפור מותג
אסטרטגיית מיתוג מעסיק היא אמנם לב ליבו של התהליך, אך היא אינה יכולה להתקיים ללא סיפור מותג אותנטי היושב בבסיסו, כזה שאפשר להאמין לו ולהתחבר אליו. שגרת מיתוג מעסיק היא למעשה הטמעה של סיפור המותג בתרבות הפנים והחוץ ארגונית, סיפור המביא לקדמת הבמה את הצעת הערך של החברה או הארגון כמעסיק.
בהיבט הפנים ארגוני, יצירה של Employer Brand Book היא אחת הדרכים המרכזיות להעביר לעובדים את רוח החברה. ספר מותג למעסיק יכלול בתוכו את הצעת הערך כמובן, שפה ונראות ויזואלית של המותג, סיפורים ייחודיים לחברה והדרכים בהן יוטמע מיתוג המעסיק בחיי היום יום של העובדים. כנסים, הרצאות, סדנאות, ימי כיף וגיבוש, ימי עיון ואוריינטציה גם הן דרכים נפלאות נוספות להטמעה של מיתוג המעסיק הן ברמה הפנים ארגונית והן ברמה החוץ ארגונית.
השורה התחתונה: הפצה של סיפור המותג בכל נקודות המפגש עם עובדים קיימים ועם עובדים פוטנציאליים ושימת הצעת הערך תמיד במרכז. סיפור מותג חזק, המעניק ערך ומשמעות לעובדים הפוטנציאליים, יהפוך את הארגון לנחשק ואטרקטיבי יותר בעיניהם, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתחום תחרותי וריבוי חברות תחת אותו תחום פעילות.
כשמיתוג מעסיק פוגש שיווק B2B
החיבור בין מיתוג מעסיק לבין קידום B2B עובר למעשה בדלת האחורית. מה הכוונה? כשם שעובדים פוטנציאליים יקבלו החלטה האם להצטרף לארגון או לחברה בהתאם לאופן שבו הם תופסים את המוניטין שלהם, כך גם שותפים עסקיים פוטנציאליים ינהלו את תהליך קבלת ההחלטות המקצועיות שלהם. אם כך בנייה של מיתוג מעסיק מוצלח מסייעת גם בתחום של קידום B2B ומהווה אפיק חיזוק משמעותי ביותר לאסטרטגיית השיווק כולה, במיוחד כאשר מדובר בשיווק B2B.
בעולם שבו עסקים עושים עם אנשים, מוניטין חיובי יציב וערך בולט לעין הם לב ליבו של כל חברה או ארגון מצליחים. אם כך כדי לייצר שיווק B2B משמעותי שיניב תוצאות, יש להקפיד על שפה אחידה בכלל הנכסים המהווים נקודת מפגש עם שותפים עסקיים פוטנציאליים, כאשר הנכס המרכזי הוא ללא ספק לינקדאין.
קידום בלינקדאין צריך להיות נדבך מרכזי כשמדובר בהטמעה של אסטרטגיית מיתוג מעסיק, היות שהוא מהווה את אחד מערוצי התקשורת המובילים עם מקבלי ההחלטות בארגוני המטרה שאליהם אנו פונים. ניהול עמוד לינקדאין מקצועי המעביר בצורה עניינית, מקצועית וברורה את הצעת הערך של החברה ואת סיפור המותג שלה, מאפשר למקבלי ההחלטות בצד השני להתרשם ממנה בצורה טובה יותר, להכיר ביתרונות ובחוזקות שלה ולגבש רושם ראשוני חיובי יותר בהשוואה לחברות שאינן משכילות לטפח את כרטיס הביקור הדיגיטלי הזה.
נוכחות בפלטפורמות נוספות כמו גוגל, פייסבוק, טוויטר או אינסטגרם גם היא חשובה לא פחות, היות שכיום לקוחות, עסקיים ופרטיים כאחד, אינם מסתפקים לרוב בביקור בפלטפורמה אחת ולעיתים מבצעים מחקר שוק מקדים בכמה וכמה פלטפורמות. כדי להתבלט מעל כולם ולוודא שתצאו בזווית המחמיאה ביותר למותג שלכם בכל נקודת מפגש עם עובדים או שותפים עסקיים פוטנציאליים, כדאי להשקיע בכל אחד מהנכסים ולבנות שפה אחידה וברורה למותג, המותאמת לפלטפורמות השונות והדגשים הרלוונטיים לכל אחת מהן.
כמה מילים לסיכום על מיתוג מעסיק
ג’ף בזוס האגדי סיכם את זה כל כך טוב, שלא נשאר לנו אלא לצטט: “המותג שלך הוא מה שאחרים אומרים עליך כשאתה לא בחדר”. אם ניקח את המשפט הזה לעולמות של מיתוג מעסיק, המטרה המרכזית היא לגרום לאנשים לדבר עליכם בצורה חיובית גם כאשר אתם לא נמצאים בסביבה.
איך תגרמו לזה לקרות? תייצרו תרבות ארגונית בריאה שבה העובד או העובדת מרגישים שרואים אותם, אבל באמת. תקדישו זמן ללמוד מה נקודות החולשה שלהם ואיפה הם הכי זקוקים לעזרה שלכם כמעסיק. תלמדו מה עושה להם טוב, מה גורם להם לחייך, עם אילו משברים הם מתמודדים מחוץ לשעות העבודה ומה החלום הכי גדול שלהם. כשיהיו לכם את כל התשובות ביד, תדעו שהצלחתם במשימה.
אנחנו כאן, כמו תמיד, כדי ללוות, לייעץ, לסייע לכם לבנות תהליכים נכונים, לבצע מחקר מעמיק על החברה או הארגון שלכם כדי להבין מהי נקודת המוצא שלכם ולבנות יחד אתכם אסטרטגיה מנצחת שתיקח אתכם כל הדרך להצלחה.